Избрани Новини

Прокуратурата внесе искане за задържането на Спас Василев

Крими

09-05-2018, 15:12

Снимка:

pixabay

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Софийската прокурата повдигна обвинения на Спас Василев

Той е обвиняем за измама

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за мярка „задържане под стража“ по отношение на Спас Василев, обвинен в измама в големи размери. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Към момента Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името „Александър Николов“, изтърпява наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от седем месеца, за извършена от него измама.

В Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването по които не е приключило. По едно от тях вчера – на 8 май 2018 г., е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния. Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е възбудил заблуждение у управителя на дружество „А.“ ООД - с предмет на дейност - туристическа и туроператорска дейност, че е представител на фирма „Еспас Медия“ ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на „А.“ ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С действията си, Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, поради изтърпяване на наложеното му наказание „лишаване от свобода“, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)