Избрани Новини

Трета група блокове започнаха да санират в Разлог

Присъстваха гости от Македония

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог направи символична първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в Разлог – трета група”

Това са СС "Розовия блок" - ул. "Изворите" 99, СС "Блок Александър Стамболийски" - ул. "Александър Стамболийски" 86, СС "Военния Блок" - ул. "Цар Иван Асен II бл. 2", СС "Мехомия" - ул. "Иконом Никола Ангелов бл. 1", СС "Надежда блок 4" - ул. "Иконом Никола Ангелов бл. 4". Събитието се състоя пред входа на блок на ул. „Изворите” № 99 в Разлог.
На символичната първа копка присъстваха д-р Мария Копанарова, председател на Общинския съвет, както и представители на сдруженията на собствениците на блоковете по проекта, представители на фирмите изпълнители, служители на общинската администрация, жители и гости на града. Специални гости на събитието бяха делегация от Община Гьорче Петров, Македония, начело с кмета Александър Наумоски и Илия Спасовски, председател на Общински съвет - Гьорче Петров.
Основна цел на проекта е да се достигане по-висок клас на енергопотребление във всяка една от многофамилните жилищни сгради, да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. Очаква се да се осигури по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

Инж. Красимир Герчев коментира, че по проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи на петте блока, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, ще бъде осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, ще бъдат изпълнени и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите.
Общата стойност на проекта е 1 266 942.49 лв., финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)