Избрани Новини

Съдят двама чужденци за използване на фалшиви банкови карти

Обвиняемите били студенти в България

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт в съда спрямо Абас И.,24 г., и Ибтесам А.,27 г., граждани на Великобритания, за това, че в  периода 17.12.2016 г. – 19.12.2016 г., в условията на продължавано престъпление, в търговски обекти в гр. София, гр. Пазарджик и гр. Стара Загора, в съучастие  като съизвършители си служили с подправени платежни инструменти по чл. 243, ал.2, т.3 от Наказателния кодекс – банкови карти, като знаели, че са  подправени престъпление по чл. 244, ал.1, във вр. чл. 243, ал.2, т.3, във вр. чл. 20, ал.2, във вр. ал.1, във вр. чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите били студенти в България. В периода от 17.12.2016 г.-  до 19.12.2016 г. те посетили  търговски обекти  на верига за електроуреди и други материали в гр. София, гр. Пазарджик и гр. Стара Загора, като  закупували мобилни апарати „Iphone ”. При всички покупки плащането се извършвало с банкови карти. При последната покупка на 19.12.2016 г. в гр. Стара Загора, се установило, че банковата карта, предоставена за плащане, е неистинска. В хода на разследването е установено, че за всички покупки двамата обвиняеми ползвали два броя неистински банкови карти – пластики, върху които е записана информация от банкови карти на немски граждани, което се доказва и от назначените в хода на разследването експертизи. С тези неистински банкови карти обвиняемите извършили общо 11 покупки на мобилни апарати „Iphone“.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години. Предстои насрочване на съдебно заседание в Окръжен съд – Стара Загора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов