Избрани Новини

Всеки втори скиор е карал в Банско

От общината отбелязват 15% ръст на туристите

Сезонът в четирите български зимни топкурорта е бил добър, като традиционно Банско е без конкуренция далеч пред Боровец, Пампорово и Витоша, генерирайки интереса на повече от половината скиори в национален мащаб. Това обявиха от Института за анализи и оценки в туризма, пише в. "Банско Утре".

200 000 души са избрали пистите у нас, а общият брой гости, посетили страната ни за 4 месеца, е 1,2 млн. В Пирин, където кампанията продължи 135 дни, като реално започна от първата събота на декември, когато съоръженията заработиха 2 седмици преди официалното откриване, и приключи в третата неделя на април, тази година са карали 1/2 от тези 200 000, уточни в репортаж БНТ. Като цяло от общината отбелязват 15% ръст на туристите.

Много от хората са дошли не само на ски, но и за почивка, както и да прекарат празниците. Ученици и родители масово са предпочели Банско по време на ваканциите.

Хотелиерският бизнес под връх Тодорка също отчита успешна зима. Легловата база тук е била пълна 85%, а в представителната извадка по националности на клиентите преобладават българите, руснаците, молдовците, гърците и турците.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)