Благоевград за първи път е домакин на "България спортува“

Стартът ще бъде даден в 11:00 часа в парк Бачиново

„Благоевград спортува“ ще се проведе за първи път в областния център. Спортната инициатива, част от мащабното събитие „България спортува“, ще се проведе в рамките на два дни /събота и неделя/. Стартът ще бъде даден днес в 11:00 часа и ще превърне парк „Бачиново“ в арена на различни спортни и тренировъчни активности, които за първи път в подобен мащаб ще се проведат на открито.

Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания, сред които кросфит и бъбъл футбол. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години „Детето чудо“, както и тренировки „Мама и бебе“ за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

По време на спортния празник ще се проведат информационни дискусии, свързани със здравословния начин на живот, които обхващат теми като правилно хранене, спорт, наднормено тегло, диабет, астма, алергии и двигателна рехабилитация. За най-малките посетители са предвидени и забавления с участие на домашни любимци.

„България спортува“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието  всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Мисията на инициативата е да развива спортната култура на модерния градски човек и е подкрепена от спортисти като Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

През тази година „България спортува“ ще бъде част от спортния празник     "Световен ден на предизвикателството". Събитието е включено в програмата на Международната асоциация "Спорт за всички" (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"