Маратонци ще се надбягват в Благоевград

За втора поредна година ще се проведе лекоатлетически маратон

За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на лекоатлетически маратон. Състезанието ще се проведе днес. Стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред зала „22 септември“. Маршрутът продължава през площад „Македония“, велоалея „Бачиново“ и парк „Бачиново“, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите трябва да се върнат по същия маршрут до зала „22 септември“.

В надпреварата ще се включат атлети от цялата страна, като състезателите ще бъдат разделени в две групи. Първата група е „Юноши и девойки до 16 години“, а втората - „Мъже и жени“.

Дължината на трасето в категория „Мъже и жени“ е 7,3 километра, а за „Юноши и девойки до 16 години“ е с дължина 3 километра.

Лекоатлетически маратон се организира от Община Благоевград и е единствен по рода си в Югозападна България с подобна дължина на трасето. 

Община Благоевград е подготвила много награди и изненади за всички участници. Състезателите от категория „Юноши и девойки до 16 години“ ще се надпреварват за предметни награди. Лекоатлетите от категория „Мъже и жени“ ще се борят за наградата от 200 лева за първо място, 150 за второ, 100 за трето, четвърто място - 50 лева и пето място - 30 лева.

Регистрацията за участие в маратона ще започне от 8:45 часа пред зала „22 септември“ на 5 май (събота) и ще продължи до 09:45 часа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен