Избрани Новини

Министър Радев откри санираните пожарна и полиция в Сандански

Двете важни за всички жители обществени сгради придобиха съвременен облик

Днес с водосвет, в присъствието на Валентин Радев, министър на вътрешните работи, Александър Манолев – зам.министър на икономиката, народни представители, Бисер Михайлов – областен управител на Благоевград, представители на МВР и службите на МВР и РСПБЗН, ръководителите на районния съд и прокуратурата, ръководството и служителите на община Сандански и общински съветници, бяха официално открити сградите на Районно управление на полицията и Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението в Сандански.
След успешното приключване на проекта „Повишаване на енергийната ефективност на сградата на РУП и РСПБЗН – гр. Сандански, община Сандански“ две важни за всички жители обществени сгради придобиха нов, съвременен облик.
Кметът на община Сандански Кирил Котев благодари на Министерството на вътрешните работи, екипа на проекта и изпълнителите за реализацията на изключително важния проект, доказателство за добрите взаимоотношения между институциите.
Министър Радев и зам.министър Манолев също отправиха поздрави към присъстващите, а малко по-късно министърът на вътрешните работи, заедно с кмета Котев, преряза лентата на обновените административни сгради.
С реализирането на този проект не само се повишава енергийната ефективност на двете сгради, но и се намаляват разходите за енергия и крайното енергийно потребление. Осигуряват се по-добри условия за живот и работна среда.
По проекта бяха поденени всички дограми, съществуващи индустриални гаражни врати с термопанели. Бе извършено топлинно изолиране на външни стени, топлинно изолиране на конструкциите на типовете покрив, възстановен бе на местата с обрушен бетон по носещата стоманобетонна конструкция на сградите, монтиран бе нов газов котел, подменена бе и съществуваща тръбна мрежа и радиатори, осветителни инсталации – осветителни тела с ЛЕД светлоизточник и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов