Избрани Новини

Парад на грациите започна в Благоевград

Откриха първия международен турнир по художествена гимнастика "Golden Pirin Cup”

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  на община Благоевград Христина Шопова официално откри Първи международен турнир по художествена гимнастика „Златна купа Пирин“ 2018 в зала „Скаптопара“. Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име, като им пожела много успехи. „В Благоевград отскоро се развива художествената гимнастика, но мисля, че с бавни, умерени стъпки ще стигнем там, където сме се запътили. Радостна съм от факта, че виждам толкова много грации, които ще разкрият таланта си  именно в Благоевград. С упорития труд, който полага всеки един от вас, продължавате да пишете историята на художествената гимнастика за града и не само. Благодаря ви, че предпочетохте този спорт. Благодаря ви, че ни показвате всяка година колко много усилия полагате, колко много сте тренирали за да успеете“,  каза в част от словото си заместник- кметът.  
Ръководството на КХГ „Пирин“ връчи благодарствено писмо, адресирано до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, за оказаната подкрепа.  
Сред официалните гости бяха още бившата състезателка и член на управителния съвет на БФХГ Елизабет Колева, управителят на спортни имоти Валери Миков и Биляна Писова - национална състезателка от ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, която е родена в Благоевград.
Рекорден брой ансамбли, общо 62, взеха участие в първия турнир. Общо 22 са клубовете от България и чужбина,  които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство.  Те ще мерят сили в рамките на 2 дни , като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант. За турнира пристигнаха и гости от Гърция и Македония.
Връчването на наградите се осъществява непосредствено след  финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре 5 май /събота/.
Първият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ, като домакин на спортната инициатива е Клубът по художествена гимнастика „Пирин“. Турнирът е оценен като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.
Грациите от КХГ „Пирин“ са носители на множество награди от състезания от различен ранг.   



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов