Избрани Новини

Внесоха гражданската подписка във връзка с безстопанствените кучета в Плевен

Отвореното писмо е подкрепено с подписите на 1667 жители на Плевен

Гражданската Подписка във връзка с безстопанствените кучета на град Плевен, подкрепяща Отворено писмо до кмета на община Плевен и председателя на Общински съвет, гр. Плевен, бе внесена на 02.05.2018 год. при кмета г-н Георг Спартански заедно с всички събрани подписи – 1462 на хартиен носител и 205 от онлайн платформата – www.peticiq.com.

Чрез Отвореното писмо, подкрепено с подписите на 1667 жители на град Плевен, от кмета на Общината се изисква официален отговор на следните въпроси:

1. Какви конкретни действия предприе Община Плевен във връзка със задължението си за овладяване на проблема с безстопанствените кучета, съгласно чл. 40, ал. 3 и ал. 4 от Закона за защита на животните?

2. Защо Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Плевен е все още със статут на Проект от 2014 г.? Община Никопол, например, има приета такава от 2015 год.

3. Колко жалби и искови молби са подадени срещу Общината във връзка с ухапвания от безстопанствени кучета?

4. Колко безстопанствени кучета има на територията на град Плевен и има ли актуален регистър, в който да се вписват те, а също и манипулациите, които са им извършени?

5. Какви са специалните мерки, предприети от Общината за защита на гражданите от агресивните безстопанствени кучета?

Във връзка с поставените въпроси, гражданите изискват предоставяне на копия на следните документи:

  1. 1. Копие от Отчет за изпълнение на Национална програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и План на Община Плевен във връзка с изпълнението й, който би следвало да е внесен до 1 март 2018 г. до изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните, съгласно чл. 40, ал. 4 от Закона за защита на животните? 
  2. Списък на сключените от Община Плевен договори с ветеринарни амбулатории, и копие от тях, както и регистър на извършените в тях кастрации, обезпаразитяване и ваксиниране срещу бяс на безстопанствените кучета. 
  3. В случай, че изискваната документация не бъде предоставена законовия срок, същата ще бъде изискана по реда на Закона за достъп до обществена информация.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов