Избрани Новини

Народен хор "Трепетлика" спечели награда "Гран при"

Бургас Лайф

03-05-2018, 14:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Петрич откриват Международният конкурс "Южни слънца”

Конкурсните дни протичат на едни от най-красивите московски сцени

Народен хор "Трепетлика" към Центъра за подкрепа и личностно развитие - Бургас, получи голямата награда "Гран при" на XVI-я международен детско-юношески музикален фестивал "Звучи Москва" в направление "Народно хорово пеене (народни хорове и фолклорни ансамбли)". Талантливите момичета и момчета с диригент Пепа Запрянова пребориха конкуренцията на 48 други състава в тази категория. 

Престижното музикално събитие се организира в столицата на Русия от 1990 година и е едно от най-популярните в страната и чужбина. Учредител на фестивала е Департаментът по образование към администрацията на Москва.  В рамките на международната проява се провеждат конкурси за хорове, ансамбли, оркестри, солови изпълнители и композитори. 

Конкурсните дни протичат в едни от най-красивите московски сцени, като концертната зала на Руската музикална академия "Гнесини", зала "Чайковски" в Московската държавна консерватория и др.

Народен хор "Трепетлика" - Бургас беше единственият в направлението си, който участва на гала концерта в зала "Чайковски" на 01.05.2018 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов