Избрани Новини

България ще приеме най-добрите тенисисти до 14 год. в Европа

Турнирът ще се проведе във ваканционно селище Албена

България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14-годишна възраст от календара на "Тенис Европа",съобщава БФ Тенис.

Надпреварата ще бъде от най-високата първа категория, а страната ни за първи път получава привилегията да организира състезание от толкова висок ранг в тази възрастова група.

Турнирът ще се проведе от 26 май до 3 юни 2018 г. на кортовете във ваканционно селище Албена. Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 64 състезатели.

От миналата година член на комисията за юношески тенис на "Тенис Европа" е Тодор Енев. Благодарение на неговите целенасочени усилия европейската централа гласува високата чест България да бъде домакин за първи път на турнир от най-високата първа категория при 14-годишните.

Преди няколко години СК "Дема" бе домакин на турнир от същото ниво при 16-годишните.

През 2016 година момичетата, родени през 2004-а, спечелиха европейската титла, а момчетата ни заеха престижното 7-мо място на континента.

През 2017 г. рекорден брой български състезатели (общо 12) успяха да се класират в първите 100 на европейската ранглиста до 14 г. при юношите и девойките.

Турнирите в курорта ще бъдат с подкрепата на община Балчик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов