Избрани Новини

И тази неделя Кухнята за бедни нахрани нуждаещи се благоевградчани

Помагаха доброволци - студентки от ЮЗУ

И тази неделя доброволците при Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в кв."Грамада" в Благоевград сготвиха за социално слабите ни съграждани. Имаше свинско месо - дарение от фирма за месо и месни изделия. По рецепта на майстор-готчката сложиха лук, моркови, картофи и малко оризче. Квартал "Грамада" замириса вкусно. Направиха и зелена салата. Децата от Трето основно училище донесоха баници, които също раздадоха. Доброволците получи подкрепа - дойдоха помощнички-студентки от ЮЗУ. Помагаха и много нови хора. Казанът беше пълен догоре и го раздадоха до последната капка.

Поднесена беше още и християнска беседа, която разискваше православните ценности и вяра. Така, освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!

Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)