Избрани Новини

В Благоевград осигуряват работа на 20 души в неравностойно положение

Тя е по проект "Пространство за равен шанс"

Община Благоевград осигурява работа на 20 души в неравностойно положение по проект „Пространство за равен шанс. Той се реализира по ОП „Развитие на човешките ресурси“ ‎2014 - 2020, а стойността му е близо 250 000 лева.
С цел постигане на максимална ефективност, в рамките на проекта са адаптирани и оборудвани работни места в кметствата на селата в община Благоевград и осигурен специализиран транспорт от и до работното място. Проектът обхваща селата Бело поле, Бистрица, Българчево, Бучино, Горно Хърсово, Делвино, Габрово, Еленово, Зелен дол, Изгрев, Лешко, Логодаж, Марулево, Мощанец, Дренково, Падеш, Покровник, Рилци, Селище и Дъбрава.
Предвидени са комплексни дейности за мотивиране и насърчаване на участието на пазара на труда на хора, полагащи грижи за свои близки. Осигурено е и трудово-правно консултиране, медицинска, социална, образователна и психологическа подкрепа.
Проектът се изпълнява в партньорство със Сдружение "Асоциация за европейско развитие на българското село". Крайният срок е 30 октомври 2018 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов