Избрани Новини

Д-р Камбитов: Правим, това което обещахме!

"Изграждаме нови тротоари, осветление, полагаме асфалт, ВиК в IV микрорайон", заяви кметът

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на обект „Благоустрояване на IV-ти микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул.„Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“, част от проекта „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР.
„Правим, това което обещахме! Изграждаме нови тротоари, полагаме асфалт, водопровод и канализация, осветление, озеленяване. Правим всичко това, за да може IV-ти микрорайон да придобие европейски облик. В момента там има нови сгради, а хората ходят в кал. „Благоустрояване на градската среда“ е един от най-трудните проекти, които реализирахме. Благодаря на целия екип, защото за пореден път доказахме, че Община Благоевград има необходимия капацитет да се справя с всякакви трудности“, подчерта кметът д-р Атанас Камбитов.
На церемонията присъстваха  евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник-кметовете на Благоевград Христина Шопова, Зорница Кралева, Иво Николов,инж. Емилия Тунева, духовни лица,  представители на институции и политически партии, граждани.
Шестте улици, които обхваща обектът, са „Ветрен”,  ул.„Роден край”, ул.„Черно море”, ул.„Съединение”, ул.„Независимост” и ул.„Руен”.
Районът е една от най-новите жилищни зони в града, а в него живеят предимно хора в трудоспособна възраст. Мястото на живеене е в непосредствена близост до ЮЗУ и болничните заведения на Благоевград, заради което неговото благоустрояване е крайно наложително, тъй като ще осигури добра транспортна обвързаност с централната градска част, както и  нормалното и безопасно придвижване на живеещите в района.
Проект „Благоустрояване на градската среда” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” ‎‎‎‎2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на обекта е  ‎‎‎‎3 568 618.58 лв, които се предоставят  като безвъзмездна финансова помощ по проекта от ЕС.
1 016 305.55 лв. са предвидени за изграждане на ВиК мрежи, които Община Благоевград ще получи като финансиране от републиканския бюджет.
Непосредствено преди церемонията бе дадена и пресконференция, на която подробно бе представен проектът от инж.Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност и ръководител на проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов