Избрани Новини

Петима българи са задържани на КПП Промахон

Причината - нелегален внос в Гърция на акцизни стоки

Петима българи са задържани на граничния пункт "Промахон" за нелегален внос в Гърция на акцизни стоки, предаде БНР. Масово се проверяват автомобилите, идващи от България, независимо от тяхната регистрация.
Проверките на граничния пункт "Промахон" са засилени, а арестите на нарушителите са ежедневно. Непосредствено след граничния пункт се извършват проверки на влизащите от България автомобили. Екипите проверяват за нелегален внос на акцизни стоки. Само в рамките на няколко часа бяха задържани петима български граждани, които направиха опит да внесат в Гърция над допустимото количество акцизни стоки.
Полицията съобщава за задържан българин с 640 пакета цигари и 20 литра алкохол. Още четирима нарушители са с обвинение за нелегален внос на алкохол, цигари и бензин в туби.
Проверките се извършват не само на автомобили с българска регистрация, а на влизащите от България пътници, независимо от регистрацията на автомобила. Арестуват се и гръцки граждани, които са нарушили закона.
Засилени са проверките на всички гранични пунктове с България, защото поради високата цена на стоките в Гърция, много от пътуващите правят опит да внесат от България акцизни стоки.
При извършване на нарушения се конфискува и автомобила, превозващ нелегалната стока.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)