Избрани Новини

След инцидента с полицайката – готвят нов Закон за футболното хулиганство

Кралев: Българският спорт става заложник на една шепа хулигани

Нов Закон за футболното хулиганство трябва да заработи най-късно до няколко месеца. Това е решението, което беше взето на днешната среща между Министерствата на вътрешните работи и спорта, БФС и ресорната парламентарната комисия.

За спешни мерки призова спортният министър Красен Кралев.

„Всички сме наясно че от години българският спорт става заложник на една шепа хулигани, една част от които са с криминално досие, заяви министърът.

Затова ще има Нова наредба за сигурността на спортните обекти и съоръжения. А всички клубове ще бъдат задължени да поставят камери на стадионите.

„Като имат пари да дават по 20 хил. лв. заплати на футболисти, ще имат и 20 хил. лв. еднократно за оборудване на стадионите“, категоричен е Кралев.

Вътрешният министър Валентин Радев, който пристигна на срещата с черна превръзка на окото в знак на солидарност с ранения полицай Гергана Зашева, обясни повече са краткосрочните мерки – те влизат в сила веднага и целта им е да подобрят бързо ситуацията преди да е готов новия закон.

„Допълнителни камери. Всички трябва да знаят че ще бъдат наблюдавани на стадиона. Засилено полицейско присъствие – по време на важните дербита ще увеличим полицаите. Засилено претърсване – всички които идват на мачовете, да идват малко по-рано. Сега ще бъдем двойно по-стриктни“, предупреди Радев.

Темата с футболното хулиганство излезе на дневен ред след като самоделна бомбичка, хвърлена по време на дербито Левски-ЦСКА за малко не извади окото на полицайка, охраняваща срещата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)