Избрани Новини

БЧК в Благоевград раздава хранителните помощи

Храната може да се получи в 9-то училище от 15 до 17 часа

До 4 май Българският Червен кръст /БЧК/ ще раздава храна по европейска програма за социално слаби.

Българският Червен кръст започна поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 331 485 нуждаещи се български граждани. Това е втори транш от Програмата за раздаване на хранителни продукти.
Раздаването ще продължи до 4 май и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 16,320 кг от 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг; рибни консерви – 1,120 кг; грах – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг и мед – 1 кг .
Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 310 пункта в цялата страна, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

18 749 души от област Благоевград ще получат хранителни пакети от Българския  червен кръст.
В Благоевград Областният съвет на БЧК от 10-ти април вече раздава хранителните пакети. Храната може да се получи в 9-то училище от 15 до 17 часа, съобщиха от БЧК.
От организацията призовават нуждаещите се да посетят раздавателните пунктове, за да получат полагащите им се продукти.
Допълнителна информация хората могат да получат в областната организация на БЧК.
В пункта за раздаване на хранителните помощи има служители и доброволци, които могат да измерят кръвното ви налягане. Има и теглилки, на които всеки може да се претегли и да прецени има ли нужда от лекарски съвет за промяна на хранителните си навици.
Освен това на дошлите да получат хранителните помощи служителите и доброволците на БЧК раздават брошурки и листовки на тема "Какво да правим преди, по време и след бедствие?", "Мерки за безопасност в кризисна ситуация", "Как да управляваме семейния бюджет", "За болните от диабет" и "Какво представлява Европейският социален фонд?", които дават необходимите познания за всеки от нас по темите.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов