Избрани Новини

85 млн. лв. изплащат на тютюнопроизводителите

В началото на днешното правителствено заседание се проведе среща с тютюнопроизводителите

85 млн. лв. са разписани и на 24 април ще бъдат изплатени националните доплащания за тютюнопроизводителите. В началото на днешното правителствено заседание се проведе среща с тютюнопроизводителите.

Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводители благодари на правителството. 
"За осма поредна година тютюнопроизводителите получават национални доплащания за тютюн. Така че искам да поздравя цялото правителство, най-вече приходните агенции за добрата събираемост в борбата с контрабандата, за това че нашият сектор тютюн допринася за хазната на Република България, ежегодно и от тази среща ние имаме възможност да получаваме преходна национална помощ за тютюн, за тютюнопроизводителите, които живеят, работят в специфични за страната региони и тютюнопроизводството за тях е не бизнес, а начин на живот и поминък", каза Филев.

Той изрази надежда до края на програмния период 2020 г. схемата национални доплащания за тютюн да бъде актуална. "В присъствието на целия кабинет да благодарим и на ресорния министър Порожанов затова че се работи в момента за силна обща селскостопанска политика на целия сектор земеделие за бъдещата финансова рамка на ЕС - 2021-2027г."

Борисов припомни времето, в което тютюнопроизводителите протестираха - "години наред протести имаше, направихме така че благодарение на повече събраните приходи и сега на оперативката с приходните агенции и службите и приходите растат и то с доста добри проценти повече събираемост, повече приходи в хазната отколкото миналата година по това време, така че усилията имат своето значение", допълни Борисов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов