Избрани Новини

Хитова книга за пътя Камино представят пред великотърновски младежи

Велико Търново Лайф

17-04-2018, 11:34

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Хитовата нова книга „Камино: Пътят на завръщането” на младия автор Тихомир Иванов ще бъде представена пред великотърновски ученици, на 19 април (четвъртък) от 17. 30 ч. в ПГ по туризъм "Д-р Васил Берон". Това е дебютна творба на Тихомир Иванов и представлява увлекателен разказ за пътешествието му по Ел Камино, прословутия 800-километров поклоннически маршрут до катедралата „Сантяго де Компостела“ в едноименния испанския град.

Организатори на събитието са Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“, издателство "Кибеа" и Гимназията по туризъм.

Възпитаниците на учебното заведение ще имат възможността да се запознаят с един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори и тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго.

Книгата е любопитна както заради самото приключение, така и с прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино: особеностите на т.нар. Френски маршрут, изминатите километри, условията в албергетата, географските и исторически забележителности и т.н.

Редакторът на творбата Дарина Цветкова описва „Камино: Пътят на завръщането“ като експериментален литературно-хибриден жанр с чертите на остър психологически пътепис. Според  Цветкова книгата ще докосне читателя с оголения нерв на една страстно жадувана духовна трансформация.

Тихомир Иванов е роден през 1985 година в Чирпан. Има бакалавърска степен по телевизионна журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен „продуцент в екранните изкуства“ от НАТФИЗ. Работил е като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, стейджмениджър и главен организатор в различни телевизионни предавания. Участвал е в реализирането на множество световни формати, сред които „Това го знае всяко хлапе“, „Биг Брадър“, „Денсинг старс“ и т.н.

Работата във водеща национална телевизия му позволява да се докосне до редица големи имена в бранша и да се сблъска със специфичните механизми на медийния пазар, в който, както бързо установява, няма място за духовни пориви и свобода на творчеството. Натрупаният опит му донася огромно разочарование и той решава да поеме по друг професионален път.

Придобитото знание го подтиква да продължи пътуването към себе си и в търсене на истините за своята личност, за ролята на миналото си и на всички фактори, моделиращи живота му, той се озовава на Камино де Сантяго. Към момента на излизането на книгата му „Камино: Пътят на завръщането“ Тихомир Иванов учи психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов