Избрани Новини

Започна ремонтът на главната търговска улица в Банско (Снимки)

Мисия Банско

17-04-2018, 08:02

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закриха ски сезона в Банско

В Банско се срещнаха с представители на индустриалния бизнес от Бурса

Подменят ВиК мрежата и осветителните тела

Започнаха строително-ремонтните работи по пълното обновяване на улица "Пирин" - главната търговска улица в Банско. Първият етап от нея, в участъка между пл. "Никола Вапцаров" и пл. "Възраждане", бе изграден през 2016-та г., като бе спазен архитектурно-художествения стил, по който е оформена централната градска част. Вторият етап обхваща отсечката между пл. "Възраждане" и ул. "Отец Паисий". Паралелно с подмяната на настилките, осветителните тела, премахването на висящите кабели и прибирането им в колектори, монтирани за целта, се подменя и ВиК мрежата.
Работи се също и по изграждането на третия, най-малък етап от ул. "Гоце Делчев". Участъкът се намира между ул. "Отец Паисий" и "Хаджи Вълчо". Там пространството ще бъде оформено в същия архитектурен стил, както останалата част от рехабилитираната улица. Тази улица е любимото място за разходка и игри на жителите и гостите на планинския курорт. По искане на жителите ѝ тя бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, водни ефекти, алеи и зони за отдих.

Изграждането и на двете улици ще приключи до началото на активния летен сезон в Банско, когато гостите на курорта ще видят с още по-атрактивна визия на централната градска част, съобщават от Община Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов