Избрани Новини

За 72 часа задържаха 29-годишната плевенчанка

Тя е обвинена за причиняване на пътно-транспортното произшествие край Вакарел

За 72 часа е задържана 29-годишната жена от Плевен, която участва с автомобила си в тежката катастрофа край Вакарел вчера. Това обяви  наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов на извънреден брифинг в Софийската окръжна прокуратура, предаде БНР.
Ще бъде внесено искане за постоянна мярка за задържане на задържаната, която ще се гледа в понеделник. Прокурорът уточни, че до момента са разпитани 26 свидетели, сред които и пострадалите, които са настанени в болниците.  
Прокурор Ангелов обясни, че няма техническа неизправност на автомобила на 29-годишната шофьорка и че катастрофата се дължи на нейни субективни действия. Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като "причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души":
"От експертизата е ясно, че лекият автомобил, който е влязъл в съприкосновение с автобуса, няма техническа неизправност. След като няма техническа повреда в автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотранспортно произшествие се дължи на нейни субективни действия -  което е причина за точно това ПТП. Обвинение е повдигнато за извършено престъпление  -  причиняване на пътно транспортно произшествие, при което са пострадали повече от две лица, в случая шест лица загинали, както и телесни повреди на други лица".
Ангелов каза още: "Тъй като е известно по делото, че са пътували по-голямата част от тях за чужбина, носели са пари в себе си и важни документи, взети са мерки багажът да бъде непокътнат и възможно най-бързо върнат след потърсване.
Пробите за наркотици и алкохол както на шофьора на автобуса, така и на водачката на лекия автомобил са отрицателни. От Прокуратурата призоваха свидетели на катастрофата от други автомобили, които са били на магистралата по време на тежкия инцидент, да се обадят, за да може истината да се изясни по-бързо: "Моля всички граждани да имат смелостта да се обадят на телефон 0886 88 25 31, тъй като ни е известно, че е имало такива, които са били преки очевидци на инцидента. Тъй като е важно за всички нас да разберем истината".  При трагичния инцидент вчера край Вакарел живота си загубиха шестима, а над 20 са пострадалите, които са настанени в различни столични болници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов