Избрани Новини

Провокации, симулации, арогантност и тенденциозност нямат място във футбола

По повод вчерашната загуба ръководството на ОФК "Пирин" излезе с обръщение

По повод вчерашната загуба на "Пирин" - Благоевград - "Славия" 2:5, ръководството на ОФК "Пирин" излезе със следното обръщение:

"Уважаеми колеги и приятели,
Във връзка със събитията по време и след мача между ОФК Пирин и ПФК Славия вчера, категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно случилото се на ст.Христо Ботев.
Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него, той се е „самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5-минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой – нито футболът, нито самите отбори. Грозни са окачествяванията от страна на някои медии, наричащи обстановката на ст.Христо Ботев с обидни думи. Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа лига.
Неприемливо за нас е един старши треньор в Първа лига да се обръща към колегите и служителите в "Пирин" с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия.
Неприемливо е треньор от щаба на гостите, по време на мач да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер (дама), да го обижда и напада вербално, и това да няма последствия.
Неприемливо е контузен състезател на гостите цяло първо полувреме да е „на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият да „посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване.
Неприемливо е по време на целия двубой човек на скамейката на отбора-гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда.
Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин, в крайна сметка, дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход.
Това не са футболни прийоми. ОФК Пирин Благоевград никога не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще.
Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели."

Във вторник, от 17:30, пиринци играят отново у дома срещу Черно Море Варна, а следващата неделя посрещат Витоша Бистрица, отново в 17:30.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов