Избрани Новини

Сандански празнува днес

Специален гост е Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл

На Светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник.
Празничните тържества започват още в сутрешните часове на манастир „Св.Св.Козма и Дамян“, където ще бъде отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим и водосвет с иконата на Света Богородица. По традиция ще се състоят и народни борби.
С празнично шествие до пл.„България“ детските състави на Сандански ще изнесат концерт „Празник на детските таланти“, който ще започне в 17:30 ч.
Точно в 19:00 ч. ще започне вторият празничен концерт на Китаро-мандолинния оркестър „Стефан Борилов“.
Кулминацията на празненствата започва в 19:30 ч. с тържествена заря-проверка, извършена от Военно формирование 56 040 - Благоевград с командир подп.Кирил Спаневиков и с участието на представителния Духов оркестър на Сухопътните войски.
С 90-минутен концерт Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл ще завладеят сцената на пл.“България“, където се очакват много танци, музика и хора.
Водещ на тържествения концерт ще бъде актьорът Мариан Маринов, който е създал първия аудиозапис на „История Славянобългарска“.
Очакват се много гости, сред които Цвета Караянчева - председател на Народното събрание и под чийто патронаж се провеждат честванията на града, народни представители, зам.министъра на икономиката Александър Манолев, кметове на съседни общини и партньори на община Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов