Избрани Новини

Бащата на нападнатото от ротвайлер дете ще съди собственика

Животът

11-04-2018, 10:40

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерт: Вземете си играчка, ако не можете да се грижите за куче

Йордан Доцев увери, че ще впрегне всичките си усилия, за да се стигне до присъда

Човекът, който разхождаше ротвайлера, нахапал момченце в училищен двор в понеделник, е можел да упражни контрол върху животното, но не го е направил, затова ще впрегна всичките си усилия да осъдя този човек. Това заяви в ефира на БиТВ бащата на детето Йордан Доцев. Той ще съди и собственика и вярва, че ще има възмездие.

Инцидентът е станал в понеделник около 18 ч. в двора на столичното 121-во училище. 20 – 30 деца си играели, когато кучето нападнало изненадващо. Там имаше и бебета на по година-две, разказа Доцев. Кучето било пуснато да се разхожда без каишка и без намордник. До въпросния ден Доцев не го е виждал, но сподели, че всеки ден вижда кучета в дворовете на кварталните училища, макар че е забранено. „Но куче без намордник – това вече е безобразие“, каза Доцев.

Синът му Максим е в „Пирогов“. "Доста е изплашен", разказа бащата.

"Детето е с дълбоки рани, лекарят все още не може да го зашие, има отлепяне на фасцията и притесненията на докторите са тъканта да не некротизира. Предстоят му много манипулации днес и след това ще разберем какво ще се случи", каза Доцев.

Той посочи, че ще се възползват от предложената от директорката психологическа помощ за момченцето.

Същевременно, след 24-часово задържане, собственикът на ротвайлера беше освободен, а човекът, който го е разхождал, остава в ареста за 72 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов