Заради очаквания трафик: Спират тежкотоварните камиони по най-натоваренитe пътища

Животът

09-04-2018, 11:31

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата

На 9 април (понеделник), от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.
Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните направления:
    автомагистралите;
    път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
    път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
    път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
    път I-5 Русе - Велико Търново;
    път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
    път I-9 Варна - Бургас;
    път II-18 Околовръстен път на град София;
    път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая - по път I-1 (Е-79), на 9 април от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
На 9 април от 14 ч. до 20 ч. на АМ „Люлин“, в участъка от км 9+350 до км 10+875, ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник. Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч.
Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е по път I-1 от пътен възел Драгичево – Владая – София и обратно, а за леки автомобили по път III-1801 Перник - Мало Бучино - Суходол и обратно.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"