Избрани Новини

Малчуганите от ДГ "Синчец“ нашариха яйчица

Включи се и зам.кметът по култура и хуманитарни дейности на Благоевград Христина Шопова

Заместник-кметът на Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова боядисва яйца с малчуганите от ДГ „Синчец“. Тя бе посрещната в двора на детското заведение с празнична програма. „Изключително ми е приятно да видя толкова много деца и родители! Вие, екипът на детското заведение и родителите, сте тези, които давате пример на децата, а ние сме длъжни да им създаваме добри условия“, каза в част от приветствието си към децата, родителите, директора и гостите на празника Христина Шопова.
Децата заедно с нея сътвориха красиви великденски символи. На Велики четвъртък по традиция се боядисва първото червено яйце. Такива направиха със сръчните си ръце и децата на Благоевград. Докато боядисваха яйца, г-жа Шопова им разказа за традицията и обичаите, свързани с Великден. Децата слушаха и допълваха.
В детското заведение бе открит и традиционен великденски базар. На него  всеки посетител можеше да намери красиви украси. На финала на празничната среща заместник-кметът пожела на децата да бъдат здрави, усмихнати и щастливи. „ Пожелавам ви да сте все така будни и умни, защото вие сте нашето бъдеще“, каза още заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави директора на детското заведение Даниела Пърличкова и екипа за грижите и всеотдайността към децата.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов