Избрани Новини

Незабравима беше втората вечер на "Blagoevgrad Blues & Jazz" (Снимки)

Благоевград Лайф

01-04-2018, 11:29

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Благоевград блус и джаз” гради духовни и музикални мостове

Джаз се лее над Благоевград (галерия)

Влатко Стефановски, Кели Ръкър, Васко Кръпката и Биг Бенда на БНР превърхана голямата зала "Орфей" в тясна

Емоции, настроение, много блус и мостове от музика свързаха изпълнителите от втората фестивална вечер на "Blagoevgrad Blues & Jazz 2018" с публиката. Новата зала "Орфей" в парк "Македония" се оказа тясна, за да събере всички желаещи да станат част от магията на блус музиката. Почитателите на стила пяха, танцуваха и не спряха да аплодират звездите, които оставиха сърцето си в Благоевград.

На сцената на "Blagoevgrad Blues & Jazz 2018" първи излезе артистът, човекът с блус в сърцето - Васко Кръпката. Заедно с него се появиха и София Блус Бенд- едни от най-добрите блус изпълнители и музиканти в България. Със своите изпълнения на познати парчета и нови такива групата грабна публиката от първата секунда. Завихри се енергия от музика, танц и настроение, които останаха до последната изсвирена нота. Харизматична обаятелна и усмихната малката-голяма хармоника Кели Ръкър изпълни сцената на зала "Орфей". С присъствието си тя внесе още повече настроение и предизвика публиката да пее и танцува.

Финалът "Blagoevgrad Blues & Jazz 2018", както всяко голямо събитие, бе голям. Влатко Стефановски и Биг Бенд на Българското национално радио създадоха един мост между стилове и музика с проекта си "Sound Bridges" /Мостове от звук/. Присъстващите успяха да чуят мелодичното послание за човещина, обединеност, приятелство. Това оставиха след себе си всички изпълнители в единствения по рода си джаз фестивал. Публиката не пусна без бис нито един от изпълнителите, които подариха не само гласа и песните си, но и душата си на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)