Избрани Новини

Банско заблестя с празнична украса за Великден

Разположени са декорации от цветни арки, висящи композиции и пъстри яйца

В навечерието на Цветница и Великден Банско бе украсено подобаващо с пъстра празнична украса. На ключови места в най-добрия зимен курорт на Балканите бе разположена тематична декорация от цветни арки, висящи композиции и пъстри яйца, която да създаде празнично настроение за жителите и гостите през следващите дни.
Поетапно започна почистването на уличната пътна мрежа, като бе обявено и традиционното пролетно почистване на домовете, дворовете и прилежащите жилищни пространства.

Едновременно с богатата културна програма за светлия празник, Община Банско стартира „Цветна инициатива”, с която да зарадва най-малките жители на града. Инициативата ще даде възможност на децата в училищна възраст да вземат участие в лятното зацветяване на курорта. Освен да се включат в засаждането на цветята в избрана площ в централната градска част, те ще имат възможност, в срок до 30 април, да предложат свой проект на цветна фигура, да изберат цвета на композицията и нейния рисунък. Най-доброто предложение, направено от младите ландшафтни архитекти, ще бъде изпълнено през месец май с подбрани цветя, отговарящи на посоченото цветово решение.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден