Избрани Новини

Сандански посреща Великден с богата програма

Общината е подготвила много мероприятия през целия април

Един от най-слънчевите градове в България, Туристическа дестинация № 1 за 2017 г. – град Сандански, ще посрещне предстоящия Великден с богата културна програма – наситена със събития и спортни прояви.
На 31 март, от 10:00 ч. на пл. „България“ малките лазарки от ДГ „Радост“ ще внесат цвят и настроение на Лазаровден, като изпълнят обичая „лазаруване“.
В първия ден от Страстната седмица – Велики понеделник – 2 април, Епископска базилика – Сандански ще се превърне в галерия на изкуствата. В 17:30 ч. ще бъде открита изложбата на Кирил Божкилов „По светите места“.
На 3 април – Велики вторник, община Сандански и всички учебно–възпитателни заведения ще проведат традиционния благотворителен Великденски базар в подкрепа на двегодишната Божидара Самарджиева от село Катунци. Детето има гастроентерологични проблеми, които водят до отслабване и обезводняване на организма. Средствата са нужни за проследяване хода на заболяването и провеждане на строг хранителен режим. Базарът ще започне в 17:00 ч. на пл. „България“ и всеки, който има възможност да подкрепи инициативата, закупувайки си красив предмет, яйце или картичка, ще помогне за едно добро дело.
На 7 април – Велика събота, в 11:00 ч. в парк „Свети Врач“ ще бъде открита „Алея на занаятите“, където по време на най-светлите християнски празници  всеки посетител ще може да се докосне до традиционните занаяти на българина, съхранили духа и културата на България.
На 8 април – Великден, в 11:00 ч. на пл. „България“ ще се състои Великденски концерт.
На 10 април, в 17:30 часа Епископска базилика - Сандански ще бъде домакин на Великденска изложба.
Празничната програма за месец април продължава със събитията, посветени на Празника на град Сандански, много театрални постановки, изяви на ученици и концерти.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов