Избрани Новини

Цветя на търпението цъфнаха в ГТ "А.Константинов“ - Банско

Направиха ги по случай Благовещение и Деня на търпението

Символични цветя на търпението цъфнаха във фоайето на гимназията по случай християнския празник Благовещение и Деня на търпението, отбелязвани на 25 март. За поредна година учениците се включиха в инициативата на Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград и РУО.
В седмичните мероприятия младежите се присъединиха към идеята за взаимно уважение, разбирателство и търпение, които са гарант за устойчивост на цялото общество към предизвикателствата на времето. С търпение и любов всички желаещи се включиха в изготвянето на табла, постери и рисунки. В часовете по литература бяха писани есета, свързани с посланието ,,С любов и търпение, нищо не е невъзможно“. Презентациите в часовете по информатика разискваха темите ,,Какво е търпение и как да се научим на търпение?“. А в часовете по изобразително изкуство осмокласниците разгърнаха творческото си въображение и изработиха цветя с послание на уважение, воля, сила, толерантност, обич. В лого на деня се превърна изображението на костенурка, символ на търпение и спокойствие.
В самия ден, облечени в розови тениски, учениците от осми и десети клас поднесоха на присъстващите най-добрите послания за блага дума, толерантност, усмивка и доброта, необходими на всички в забързаното ежедневие. Прочетените есета от Димитринка Чукова, Йорданка Тодева и Незабравка Младенова дадоха повод за размисли у всекиго.
Най-атрактивно бе представянето на кулинарните изненади - кекс, с форма на костенурка, изготвен от Йордана Тодева, ученичка от 10 клас, специалност ,,Организация на хотелиерството“, и торта с форма на костенурка, изготвена от Тома Джолев, също ученик от 10 клас, специалност ,,Организация на хотелиерството“. При представяне на своето вкусно изкушение Тома Джолев сподели, че неговата костенурка ходи бавно, но ще стигне далече, защото носи под черупка си търпение и любов.
Разбира се, най-сладката част на мероприятието бе дегустацията на приготвените сладкарски изделия. Хванати за ръка в кръг, без начало и край,  младежите изразиха увереността си, че заедно могат да изградят един свят на разбирателство и доверие. А търпението е път към успеха, път към духовността, път към себепознанието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов