Избрани Новини

Панорама на университетите се проведе в Благоевград

Тя бе организирана от Община Благоевград съвместно с ЦЛТРДБ

Панорама на университетите, под ръководството на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, се проведе в областния град. Срещата протече с помощта на кариерни консултанти, представители от ЦЛТРДБ.
Участие в панорамата взеха представители от  от цялата страна. Целта на събитието беше кандидат-студентите от Благоевград, както  и техните родители, да се запознаят обстойно с висшите учебни заведения, да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различните университети.
Директорът на Центъра за личностно и творческо събитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова постави началото на Университетската панорама, която бе официално открита пред зала „22 септември“.  
В панорамата бяха представени двата елитни университета в Благоевград -  Американският университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски“.  В инициативата се включиха още Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”, София; Военната академия „Георги Стойков Раковски”, София; Лесотехническият университет, София; Медицинският университет, Плевен; Националната спортна академия „Васил Левски”, София; Нов български университет, София;  Стопанската академия „Димитър А. Ценов”, Свищов; Тракийският университет - Стара Загора; Университетът  за национално и световно стопанство, София; Университетът по хранителни технологии, Пловдив; Химикотехнологичният и металургичен университет, София.
Община Благоевград, съвместно с Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград организират Панорама на университетите  за първи път в Благоевград, като идеята е тя да се превърне в традиционна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов