Избрани Новини

Чия е вината за загиналите коне в Осогово?

Собственикът: Друг човек е виновен за тяхното състояние

Собственикът на бедстващите в Осоговската планина коне Петър Пищалов даде днес показания в полицията, предаде БНР. 

Пред журналисти Пищалов заяви, че не той, а друг човек е виновен за това, че конете умират:

"Законово нямат право там, аз имах моралното право да съм там, защото там има перфектни условия за тези коне. Тези коне за втора година ги карам, тези коне не трябваше да са там. Аз съм ги закарал, за да могат тези коне да имат добри условия на живот там. Аз не съм ги закарал тези коне да ги гледам сега как хората се гаврят с тях, защото това в момента си е гавра с моите животни".

Кюстендилската прокуратура работи по две проверки, свързани с изоставените в Осоговската планина коне, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Едната проверка е за проявена жестокост към животните, другата е свързана с неправомерно получаване на средства по европрограми от собственика. Според Цацаров в тази ситуация първо е трябвало да реагира зоополицията. 

"Бе представена в МВР с доста шум зоополиция. В случая тя трябваше да е първата, която трябваше да реагира. Не казвам кой е реагирал и кой не. Реагираха будни граждани, най-общо казано, или реагираха хора със съвест, които са направили необходимото, най-малкото, за да спасят животните", каза главният прокурор.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)