Избрани Новини

15 НПО-та представят своята работа в Благоевград

Фестивалът е в нестандартен формат

Днес от 16 часа 15 неправителствени организации ще представят своите каузи и възможности пред студентите на Американския университет в България. Събитието, планирано като фестивал, е в нестандартен формат – на няколко локации НПО-тата ще се постараят да привлекат за своите каузи студентите, като им представят възможности за работа, доброволчество, съпричастност. Неправителствените организации, заявили участие в това събитие, работят в различни сфери: изкуства, човешки права, права на хора с увреждания, миграция, социална справедливост, околна среда и др.
Днес студентите ще имат възможност да се подготвят за предстоящото събитие с дискусия на тема  „Промяната“. В нея ще вземат участие Ива Бонева от Център за приобщаващо знание, Даниел Кадик, директор на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа, Росица Кавалджиева, журналист, и Татяна Кметова от Центъра за изследвания и политики за жените.
"Исках да доведа в АУБ хората, които предизвикват промени. Събития като това ни дават възможност да изградим връзка с вълнуващи личности и организации с нестопанска цел в България ", сподели Дайан Рубино, преподавател в АУБ и организатор на събитието. "Създадохме живо, позитивно и провокиращо събитие. Nonprofit-palooza предоставя възможност участниците да бъдат част от иновациите във всяка област, където искат да видят напредък.“
Събитието се провежда под мотото „Американския университет в България се среща с двигателите на промяна: надежди за България“. Това е неговото първо издание, но предвид проявения интерес организаторите имат намерение то да се превърне в ежегодно. Настоящият формат беше избран, за да се насърчат и двете страни да бъдат активни участници – интерактивно участие с ограничено време за всяка организация, в рамките на което да „заразят“ студентите със своите каузи, знания и предоставяни възможности за включване. Предвижда се организациите да получат обратна връзка от студентите как може да бъде подобрена тяхната работа, както и непосредствено вкючване на студенти към определена кауза и организация.
Събитието ще събере на едно място организации с различен капаците и сфера на дейност: Каритас България, Фондация  Friedrich Naumann,  Fulbright,  National Youth Forum, Червената къща – Център за култура и дебат, платформата за доброволчество TimeHeroes, ООН – youth section, Антикорупционен фонд, Areté Youth Foundation, Фондация BEST,  Центъра за правна помощ Voice in Bulgaria, Фондация Single Step, 1% промяна, „Заедно в час“ и стартъп навигатора Character.bg. Участниците очакват събитието да даде платформа на студентите да се занимават с теми, генериращи промяна, да подпомогне работата на неправителствения сектор с нови идеи и да създаде интензивна връзка помежду им, като подчертае промяната, която вече се случва.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов