Избрани Новини

Словения предаде на българските власти сводника И.Методиев

Районна прокуратура - Благоевград е внесла искане за задържането му под стража

Вчера, 25.03.2018 г., властите на Република Словения са предали на разследващите органи на Република България И.Методиев, привлечен в качеството на обвиняем за използване на отделно лице за развратни действия – престъпление по чл. 159а, ал. 2, т. 2, пр. 1, т. 6, пр. 1и пр. 3, в вр. ал. 1, в вр. чл. 26, ал. 1 от НК.
Досъдебното производство срещу задържания е било образувано за това, че в периода 24.06.2016 г. - 3.01.2017 г., в Благоевград и на територията на Кипър, чрез използване на принуда и обещаване и получаване на облага, набрал, приел и транспортирал през територията на страната до  Лимасол българска гражданка, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й.
В резултат на създадения в Хага, чрез Евроджъст, международен екип за разследване е била установена престъпната дейност на И.Методиев и неговата съучастничка Е.Донева. Тя е била задържана на 27.11.2017 г. в София по време на съвместна операция. Тогава Методиев е успял да напусне пределите на страната, като е заминал за Испания. Поради тази причина той е бил привлечен в качеството на обвиняем при условията на задочно производство и срещу него е била издадена Европейска заповед за арест.
Днес, по искане на Районна прокуратура - Благоевград, съдът ще разглежда мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо И. Методиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов