Избрани Новини

Строят 20 нови басейна в село Баня

Местната икономика очаква повече туристи

Пореден бум на инвестиционен интерес към прочутото с минералните си извори разложко село Баня. Само за последния месец са одобрени няколко намерения на предприемачи, които искат да развиват туризъм в населеното място.

"Банско Терме" ЕООД иска да изгради рекреационен комплекс "Спринг валей треме" в село Баня. Обектът ще бъде разположен върху площ от 58.675 дка. Проектът предвижда там да се построят покрит аква дом с площ от един декар, открит аква парк, хотелски комплекс, спортни площадки и парк с релакс зони. Водоснабдяването на имота ще се осъществява от водопроводната мрежа на Баня.

"Джи би ай" ООД има инвестиционно намерение за изграждане на рекреационен и балнеологичен комплекс с VIP зона и къща за гости. Комплексът ще има 6 къщи за гости с VIP зона, като към всяка къща ще има по едно джакузи, както и комплекс от 7 вътрешни и външни басейни.

"Галба" ООД е друг сериозен инвеститор, проявил интерес към разложкото село. Дружеството ще строи хотел, ресторант и рекреационен център там. Намеренията са да бъдат построени хотел, ресторант и рекреационен център с общо 10 лечебни басейна, тип топила по 20 куб. м всяко, също така ще има и 4 плувни басейна за балнеолечение и профилактика. Всичките туристически комплекси ще ползват минерална вода от находище "Гулийна баня", съобщава kmeta.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)