Избрани Новини

Благоевград за пореден път се включва в "Часът на Земята”

Ще се загаси осветлението от 20.30 часа

Община Благоевград за поредна година ще се включи в инициативата на „Часът на Земята”. Сградата на Общината, както и сградите на всички институции ще загасят осветлението днес от 20.30 часа в знак на подкрепа на най-мащабната инициатива на природозащитната организация WWF.

Благоевград ще бъде част от света, който всяка година в рамките на един час символично загасява осветлението на ключови сгради, а хората в своите домове. По време на „Часът на Земята” милиони хора отправят призив за по-устойчиво бъдеще.

Това е най-мащабната акция в света и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Часът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Община Благоевград призовава всеки, който има отношение към бъдещето на Земята, да се включи в инициативата, като от 20:30  часа загаси осветлението в своя дом за един час. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)