Избрани Новини

Акцията „Кръвна група „Берое“ с огромен успех

ПФК „Берое“ и РЦТХ-Стара Загора благодарят на всички, които се включиха в инициативата

ПФК „Берое“, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Стара Загора и НФК „Берое“ организира акция по кръводаряване под надслов „Кръвна група „Берое“. Инициативата бе изключително успешна и за по-малко от 4 часа кръв дариха 25 човека. ПФК „Берое“ и РЦТХ-Стара Загора благодарят на всички, които се включиха в инициативата. Това няма да бъде единичен случай и в близко бъдеще ще бъдат организирани още подобни акции, защото  всеки ден животът на стотици хора зависи от прелята кръв.
него в кръводаряването се включиха Тодор Кючуков и още служитеи на клуба. „С радост се включих в тази акция, защото този акт е изключително важен. Броят на кръводарителите в България е твърде малък, а животът на човек е по-ценен от всичко и подобни каузи са част от нашата социална мисия. Надяваме се, че все повече хора ще осъзнаят нуждата от подобна помощ и ще бъдат горди от направеното безвъзмездно добро. Всички ние трябва да се обединим в името на човешкото здраве и даваме личен пример всеки ден“, сподели Томаш.

От сутринта в Офис-Магазина НФК Берое имаше постоянен наплив от хора, а двете кушетки на останаха празни. От РЦТХ-Стара Загора също изразиха задоволството си от крайния резултат, организацията и позитивността у хората, които се включиха в акцията. Освен стандартната закуска в подобни случаи всички получиха подаръци от организаторите.

Призоваваме всеки, който има възможност да дари кръв и в някои от следващите дни или удобно за себе си време. Това може да се случи в РЦТХ-Стара Загора от понеделник до петък между 7:30 ч. и 14:30 ч.

Човешката кръв няма цена!

Тя носи живот!

Тя дава живот!

Помогнете на тези, които имат нужда от кръв днес!

Дарете кръв!

Помогнете в името на живота!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)