Избрани Новини

Данъците в Сапарева баня вече могат да се плащат онлайн

Услугата е абсолютно безвъзмездна за общината

Данъците към Община Сапарева баня вече се плащат онлайн от България и целия свят през касите на ИЗИПЕЙ и чрез интернет системата ИПЕЙ
Местните данъци и такси към Сапарева баня вече могат да се плащат много лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или БУЛСТАТ-а на фирмите.
Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.
По новия начин гражданите плащат, без да носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да попълват каквито и да са документи или да звънят в Общината и да търсят предварителна информация кой колко дължи. Информацията за целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН-то или БУЛСТАТ и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в реално време. Плащанията също се отразяват веднага в Общината. Така не може да се допусне и двойно плащане на данъка.
ИЗИПЕЙ към момента има 2 442 каси в цяла България. Те са с гъвкаво работно време и удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни. Онлайн плащането спазва и Закона в последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение.
Новата услуга чрез автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината (някъде в България или чужбина) и им пести време и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Онлайн плащането към момента е възможно най-евтиният и лек начин за плащане на данъци към българските общини.
Услугата е абсолютно безвъзмездна за общината. Тя се реализира по решение на кмета на Сапарева баня Калин Гелев. Така Сапарева баня разшири услугите си, предлагайки много точки и канали за плащане на данъци от разстояние електронно, търсейки възможно най-евтиното, лекото и достъпното за хората. Онлайн плащанията са част от бързото, модерното и лесното обслужване на сънародниците ни в страната и целия свят. Идеята на кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира Общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.
Линкът на ИПЕЙ е този: https://www.epay.bg/v3main/front
Линкът за ИЗИПЕЙ е ето този: http://www.easypay.bg/?p=offices_list    



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)