Избрани Новини

Благоевградското читалище - с най-богата дейност

В Благоевград се проведe изнесено заседание на Висшия съвет на Съюза на народните читалища.

Днес в Народно читалище „Никола Вапцаров 1866“ - Благоевград се проведе изнесено заседание на Висшия съвет на Съюза на народните читалища.
Преди това се проведе пресконференция в Хорова зала „Проф. Христо Арищиров“ на читалището. Участие в нея взеха председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов и председателят на благоевградското читалище Васил Новоселски.

Николай Дойнов изказа задоволството си от добрата работа на   читалищата в Благоевградска област. Подчерта, че НЧ „Никола Вапцаров-1866"- Благоевград не само е най-голямото в страната, но и с най-много дейности и с най-голям експертен капацитет.

Дойнов обясни, че Съюзът на народните читалища е най-голямата обществена и културна организация в България, в която присъстват над 2 300 читалища.

Що се отнася до целта на днешното заседание, то е не само Висшият  читалищен съвет да направи преглед на изминалото тримесечие, но и да се покаже, че за читалищния съюз Благоевградска област е много важна, защото тук осъществяват едни от най-важните си идеи в публично-частното партньорство.

Утре работата продължава. Ще се проведе практически семинар на тема „Стратегическо планиране на читалищната дейност. Актуални правни проблеми" с председатели и секретари на читалищата от Благоевградска област.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов