Избрани Новини

Т. Дончев: В момента е най-ниската безработица от февруари 2009

Най-сериозен недостиг на работна ръка се усеща в производството

„Конкурентна работна среда и по-добри условия за младите хора“ – това е мотото на 18-ото издание на кариерния форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, в което участват 130 фирми. Събитието беше открито от кмета на София Йорданка Фандъкова и вицепремиера Томислав Дончев.

В България безработицата продължава да намалява, като в края на миналата година се е понижила до 6,1 % показват последните данни на Евростат. „Това е най-ниската безработица в нашата страна от февруари 2009 година насам. България е една от 15-те страни членки на ЕС с безработица, която е по-ниска от средноевропейската. На фона на това обаче остава проблемът с липсата на работна ръка в някои сектори. Затова най-важната ни задача е да задържим у нас младите – като им предложим добра работна среда и конкурентно заплащане“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев на откриването. Най-сериозен недостиг на работна ръка се усеща в производството.

„И Столичната община очаква новите си стажанти“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която традиционно присъства на откриването на форума. Тя посочи, че в София е концентрирана почти 22 % от работната сила на страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)