Избрани Новини

Кръводарителската кампания в Дупница продължава

Ротаракс застава зад световната инициатива Мahadan 3.0 World's largest Blood Donation Camp

Ротаракт клуб Дупница застава зад световната инициатива Мahadan 3.0 World's largest Blood Donation Camp на Ротари и Ротаракт клубове от Индия за подобряване на Световния рекорд на Гинес за най-много кръводарители в рамките на 12-18 март 2018г. Трябва да се съберат 40 000 дарители от целия свят. Ротаракт клубът го прави вече от няколко години, но този път каузата е още по-голяма и от клуба вярват, че още по-големи ще бъдат и резултатите. От клуба съобщиха:
"Ако искаш и твоето име и принос да влязат в книгата на Гинес, заедно с това да разбиеш клишетата за кръводаряването и да подариш живот на нуждаещ се, ела днес, 14 март, на партера в сградата на Община Дупница от 10:00 до 15:00 ч и направи този благороден акт на помощ. Условията, които трябва да изпълняваш, са да бъдеш между 18 и 65 години, да не страдаш от заразни и хронични заболявания, да не си дарявал кръв последните 2 месеца, да не си консумирал алкохол последните 24 часа и да си хубаво закусил. Очакваме те с изненади, подаръци и много весело настроение!"
Проектът се случва благодарение на целия организаторски екип в лицето на Община Дупница, Регионален център по трансфузионна хематология - Кюстендил, БЧК-Кюстендил, Ротари и Ротаракт клуб Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)