Избрани Новини

30 000 къса контрабандни цигари и над 112 кг насипен тютюн иззеха полицаи от ОДМВР – Плевен

Полицейските действия срещу нерегламентираното разпространение на стоки без български бандерол са проведени на 12 март

30 000 къса контрабандни цигари и над 112 килограма насипен тютюн са иззели полицаи от ОДМВР – Плевен. Полицейските действия срещу нерегламентираното разпространение на стоки без български бандерол са проведени на 12 март в село Буковлък - община Плевен и село Деков - община Белене.

Около 14:00 часа е извършено претърсване и изземване на адрес в село Буковлък. От дома на 65-годишна са иззети 1500 броя кутии цигари без бандерол /250 кутии "Karelia slims", 150 кутии "Eva slims" и 1100 кутии "Karelia blue"/. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. 

На 12 март около 15:00 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен, са извършили претърсване в имота на 33-годишна в село Буковлък. Иззети са 11 броя чувала, съдържащи раздробена жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 112 кг. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. 
Материалите по случаите са предадени на прокурори. Работата продължават разследващи полицаи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов