Избрани Новини

Дубай разпитва за Банско

За първа година хотелиери имат запитвания за резервации от Катар

Популярността на Банско като курорт на всички сезони разширява географията си. Градът под връх Тодорка е актуален не само в близката част на Близкия изток, където е абсолютен хит в Турция и Израел, но вече и в самото му сърце на Арабския полуостров.

Хотелиери разкриха, че за първа година имат запитвания за резервации от една от най-екзотичните туристически дестинации в света и същевременно една от най-богатите държави изобщо – Катар. Интересът идвал от спортни клубове от къпещото се в петрола на Персийския залив емирство, чийто брутен вътрешен продукт на глава от населението възлиза на почти 160 000 долара. Няколко отбора от столицата Доха, където живее около 80% от 1,7-милионното население на страната, искали да дойдат на подготовка в Банско, като конкретно се интересували за периода от април до юли. Говори се, че с тимовете можело да има и екип на един от медийните гиганти в арабския свят – телевизия „Ал Джазира“, която щяла да прави филм оттук, а това означава невероятна реклама. Както е известно, Катар е домакин на следващото световно първенство по футбол през 2022 г.

Припомняме, че напоследък Банско нашумя и в Далечния изток, където ноу-хауто му на перфектен организатор на Световните купи по ски и сноуборд бе ползвано на отминалата олимпиада в южнокорейския зимен център Пьонгчанг. Същото предстои да стане и в китайската столица Пекин след 4 години, с която през ноември сключихме меморандум за обучение на кадри.

Източник: в. „Банско Утре“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов