Избрани Новини

Струмяни тръгна с нов международен проект

Проектът ще създаде мрежа от градове, опазващи наследството

Започна първата международна среща по проект " Solidarity4Haritage", съобщиха от пресцентъра на Община Струмяни. Период на проекта: 22.01.2018-20.11.2019. Партньори са Община Струмяни, Община Agia, Гърция, Местен съвет Naxxar, Malta, Община Novo Mesto, Словения, Община Castanissetta, Италия и Сдружение Юни Партнерс.

Проектът ще създаде мрежа от градове, целяща да повиши осъзнаването на важността за опазването на наследството и ще предостави политики и инструменти за улесняване на участиетo на гражданите чрез солидарност и доброволчески действия.
Мрежата ще се съсредоточи върху предлагането на решения за основните предизвикателства на доброволците, от една страна, и приемащите организaции и местни общности от друга страна. Партньорите ще създадат обща формална регулаторна рамка за Solidarity4Haritage, в съответствие с европейските политики в съответните области. Проектът ще създаде устойчива мрежа от транснационални доброволчески дейности между участващите градове, за да стимулира по-нататъшното включване на гражданите в процеса на изграждане и развиване на политики, вземане на решения в социалния живот. Проектът също така предвижда разработването на бялата книга "Солидарност на бъдещето", която да бъде представена на европейските, националните и местните органи, вземащи решения, за да се иницира политическа реформа за по-добро формално признаване на доброволческа служба като валиден опит в работата/обучението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов