Избрани Новини

Дол: ЕНП оценява високо работата на правителството на Бойко Борисов

Kохезионната политика е от изключителна важност както за региона, така и за целия ЕС

Европейската народна партия (ЕНП) оценява високо работата на правителството на премиера Бойко Борисов и парламентарното мнозинство около ГЕРБ в Народното събрание. Това заяви президентът на ЕНП Жозеф Дол по време на работна закуска с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

По време на срещата Цветанов запозна Дол с политическата обстановка в България и с изпълнението на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Президентът Дол подчерта, че стабилността в България, която се гарантира от работата на правителството и мнозинството, дава допълнителни гаранции за стабилността в целия регион на Балканите. От своя страна Цветан Цветанов подчерта, че стремежът на България е с гарантирането на европейските перспективи пред страните от Западните Балкани да се гарантира още повече сигурността на целия ЕС и стабилността в региона.

Президентът на ЕНП Жозеф Дол и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се обединиха около извода, че кохезионната политика е от изключителна важност както за региона, така и за целия ЕС и оцениха предстоящия днес форум в София на Групата на ЕНП в Комитета на регионите като отлична възможност за дебатираниране на проблемите и предизвикателствата пред отделните региони на ЕС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов