Избрани Новини

Плевенски медици извадиха почти 14-килограмова туморна формация от жена

Жената е настанена за наблюдение и вече се движи сама

Плевенски медици от УМБАЛ „Д-р Георги Странски” извадиха успешно около 13.5 кг туморна формация от яйчник на млада жена. "Tя постъпи с оплаквания в болницата, като при прегледа открихме въпросната формация и се наложи операция. Жената имаше и редица придружаващи заболявания, които допълнително усложняваха нещата”, обясни доц. д-р Йордан Попов, началник на Клиника по акушерство и гинекология в университетската болница.

Жената веднага е приведена в Операционния блок, където екип от хирурзи, анестезиолог и акушер-гинеколог – проф. Димитър Стойков, д- Ирина Декова, д-р Ивaн Атмажов, д-р Славейко Богданов и доц. Йордан Попов, извършват успешно операцията и премахват туморната формация, диаметърът на която се оказва над 50 см.

Жената е настанена за наблюдение и вече се движи сама, като се очаква в края на седмицата да бъде настанена обратно в Клиника по акушерство и гинекология, постоперативният период за момента протича нормално, обясни доц. Попов, който наблегна на изключително добрата работна колаборация между лекарите от отделните клиники, спасила живота на пациентката.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов