Избрани Новини

Читалище "Никола Вапцаров" в Банско отпразнува празника си

160 души има в деветте състава

Самодейците към читалище "Никола Вапцаров" – Банско отбелязаха своя празник с тематична забавна вечер под надслов "Те правят празниците на другите".

Денят на самодееца и любителското изкуство се отбелязва в цяла България. Страната ни е уникална със съществуването на читалищната дейност, под шапката на която хора с различни професии и интереси съхраняват и предават народното творчество към поколенията. С много смях, музика и танци те намериха време да направят своя собствен празник.
На забавната вечер присъства също кметът Георги Икономов, придружен от общинското ръководство и председателят на читалищното настоятелство Райна Икономова. Той поздрави присъстващите с думите:
"Използвам този прекрасен празник, за да ви благодаря за въображението, таланта и труда, с който вдъхвате живот, придавате емоция на всички бележити дати и така ги превръщате в празник за нашата община.
Имате моето признание и подкрепа за работата ви, която, макар и любителска, никак не е лека! Но лекотата, с която се справяте, говори само за едно - вие, скъпи приятели, сте творци не по задължение, а по призвание. Нека бялото и червеното на мартениците все така да се сплитат в прекрасните спектакли на нашето любимо читалище, а Вие да сте здрави, жизнени и вдъхновени!"

Към читалището работят девет художествени състава със 160 самодееца. В детската школа по изкуствата с класове по пиано, акордеон, тамбура, народно пеене, спортни танци, балет и театрална школа, се занимават над 190 деца. През изминалата 2017 година съставите са участвали в редица фестивали в страната и чужбина, на които са получили престижни награди и признания за демонстрираните таланти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)