Избрани Новини

Изложбата "И от век на век“ откриха в Благоевград

На 3-ти март музеят е с вход свободен

По повод 140 години от Руско-турската война (1877-1878 г.), Регионален исторически музей – Благоевград представи изложбата „И от век на век“. Събитието е част от програмата, с която Община Благоевград ще отбележи Националния празник 3 март.
Гости на откриването бяха ученици от II ОУ„Димитър Благоев“, XI ОУ „Христо Ботев“ и Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, учители, университетски преподаватели и граждани.
Директорът на музея д-р Христина Цонева поздрави гостите, а уредникът Елена Александрова акцентира върху исторически събития, свързани с участието на доброволци от Пиринския край в Българското опълчение, наградени с най-високи отличия за доблест и слава в боевете при Стара Загора, връх Шипка и село Шейново.
В хода на представянето командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поднесе на директора на музея д-р Цонева поздравителен адрес по повод предстоящия празник и от своя страна приветства гостите. Учениците от Второ основно училище изпълниха най-емоционалните куплети от стихотворението „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов.
На Националния празник 3 март Регионален исторически музей - Благоевград ще отвори врати за гражданите и гостите на града с вход свободен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов