Кметът д-р Камбитов получи неочакван, но ценен подарък

Ученици от 6 клас на Пето СУ ”Г. Измирлиев го зарадваха с ръчно изработена книга

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов получи ценен подарък – ръчно изработена книга от ученици от 6 клас на Пето СУ ”Георги Измирлиев”. Заедно с преподавателката им Катя Чимева те посетиха д-р Камбитов в неговия кабинет и му връчиха специално издание на ръчно изработена книга със събрани български стихотворения, посветени на Родината и езика. „Благодарим Ви за грижите, които полагате за българското образование, за това, че в нашите училища нещата вървят плавно, че децата и ние се чувстваме спокойни и сигурни“, каза в обръщението си към кмета Камбитов, Катя Чимева. Тя допълни, че всички виждат колко много труд и поети отговорности стоят зад тези факти.

Книгите са създадени по идея на учениците по повод 140 години от Освобождението на България. Визията носи цветовете на българското знаме, като всяко стихотворение е написано на ръка от самите ученици.

„Ние можем да помислим за тиражиране на книгата“, каза впечатлен от нейната символика д-р Атанас Камбитов. „Истината е, че с такива деца ние сме спокойни за бъдещето. Ние трябва да им осигурим условия и ментори и е хубаво да не им даваме съвети, а примери. Обикновено повечето хора обичат да дават съвети, но не винаги съветът кореспондира с примера, а истината е, че децата искат примери“, допълни кметът д-р Атанас Камбитов.

На финала на срещата, на която присъства и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, към която също бяха изказани специални благодарности за отговорността й към предизвикателствата, които срещат училищата в Благоевград, учениците връчиха и ръчно изработени мартеници. „Ние се включихме в кампанията на ЮНЕСКО за мартениците и продадохме много мартеници, събрахме сума пари, която ще дарим за болните деца“, обясниха учениците.

Д-р Атанас Камбитов им благодари и постави своите подаръци на видно място, като обеща да взаимства от книгата за чествания по повод националните празници. Той също подари мартеници на възпитаниците на V  СУ ”Георги Измирлиев”.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"