Избрани Новини

За втори път Симитли е домакин на Световния пробег за мир

В 17:00 часа всеки желаещ може да се включи - от началото на града до площад "Септември”

За втори път Симитли ще бъде домакин на Международния лекоатлетически “Световен пробег за мир”. Изключителна чест е за община Симитли да посрещне пробега с огъня на мира, който е преминал почти цял свят, информират от Общината. По повод 140-годишнината от Освобождението на България, в навечерието й през града ще премине международната щафета.

Днес в 17:00 часа кметът на общината Апостол Апостолов, заедно с деца от ФК „Септември”, спортен клуб „Малки шампиони”, ученици, общественици, общинари и абсолютно всеки желаещ, ще може да се включи и да пробяга с огъня на мира разстоянието от началото на града при бензиностанция „Петрол“ до площад „Септември”.

Световният пробег е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Световният пробег за мир преминава с факел през земното кълбо от 1987 г. през година.Инициативата за него е на индийския духовен учител, поет, художник, композитор и музикант и автор на стотици книги Шри Чинмой.

Тази година Пробегът за първи път стартира от София, България, вчера на 27-ми февруари.

По този повод сдружение „Пийс рън България“ организира конкурс за детска рисунка на тема „Мир. След посрещането на миротворния огън в Симитли, ще бъде и открита изложба в изложбената зала на читалище „ Св.Климент Охридски“, където ще бъдат изложени творбите на тема „Мирът започва от мен“ на учениците от трите училища в община Симитли. Жури, излъчено от представители на Министерството на образованието, ще избере 5 рисунки от цяла България, които да представят Родината ни на закриването на пробега на 8 октомври в Лисабон, Португалия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов